Publicatie kenmerken

BABYLON BY BUS: Bob Marley & The Wailers in Nederland is een uniek en rijk geïllustreerd fotoboek over de bezoeken aan en concerten in Nederland van Bob Marley & The Wailers. Ervaar de concerten alsof je erbij was en beleef het gouden tijdperk van de reggae, toen de muziek haar grootste triomfen vierde. De gedetailleerde concert- en backstage verhalen door Marley-kenner Martijn Huisman komen tot leven met de zwart-wit en kleurfoto’s van de gerenommeerde internationaal popfotograaf Gijsbert Hanekroot en andere fotografen. Hanekroot wist Marley op zijn best vast te leggen, zowel op het podium als achter de schermen. BABYLON BY BUS is een onmisbaar fotoboek voor iedere liefhebber van Bob Marley en reggae.

Opmerking: door het afspelen van deze video accepteer jij dat het video platform cookies mag plaatsen.
BABYLON BY BUS: Bob Marley & The Wailers in The Netherlands (Preview)

BABYLON BY BUS is het eerste en enige fotoboek over Bob Marley in Nederland. Het boek neemt ons mee terug in de tijd naar het gouden tijdperk van de reggae in de jaren zeventig en tachtig, toen Bob Marley vier keer Nederland bezocht en de muziek haar grootste triomfen vierde. De Jamaicaanse koning van de reggae en de Wailers kwamen in 1976 naar Amsterdam, waar ze optraden in de Jaap Edenhal en enthousiast werden ontvangen door fans en de pers. Tussen 1977 en 1980 volgden uitverkochte concerten in Den Haag, Rotterdam (twee keer), en Geleen.

In BABYLON BY BUS beschrijft Marley-kenner Martijn Huisman in detail de Nederlandse concerten van de reggae zanger en de gebeurtenissen backstage. Daarbij komen ook het leven van Marley en zijn successen als artiest en vrijheidsicoon aan bod. De verhalen komen tot leven met de unieke zwart-wit en kleurfoto’s van gerenommeerd popfotograaf Gijsbert Hanekroot.

Aan het boek werkten onder meer Leon Ramakers, oprichter van Mojo Concerts, de voormalig platenbaas van Marley in de Benelux, en festivaldirecteur Jan Smeets van Pinkpop mee. BABYLON BY BUS kwam mede tot stand door een succesvolle internationale crowdfunding campagne en steun van fans en fotoliefhebbers.

BABYLON BY BUS is een kleurrijk en onmisbaar fotoboek voor iedere liefhebber van Bob Marley en reggae muziek.

Bestel het boek via: https://babylonbybus.nl