Publication details

BABYLON BY BUS: Bob Marley & The Wailers in Nederland is een uniek en rijk geïllustreerd fotoboek over de concerten van de Jamaicaanse reggae koning Bob Marley in Nederland in de jaren ’70. Ervaar de concerten alsof je erbij was, beleef opnieuw de gouden jaren van reggae, en zie hoe Marley en The Wailers hun internationale avonturen begonnen op het Europese vasteland. Met zwart-wit en kleurenfoto’s van de internationaal gerenommeerde rockfotograaf Gijsbert Hanekroot en anderen, en teksten door onderzoeker en schrijver Martijn Huisman.

Notice: by playing this video you accept that the video platform might set cookies.
BABYLON BY BUS: Bob Marley & The Wailers in The Netherlands (KICKSTARTER)

BABYLON BY BUS beschrijft in detail de bezoeken van Marley aan Nederland en brengt die verhalen tot leven met de unieke foto’s van popfotograaf Gijsbert Hanekroot gemaakt in 1976 en 1977.

In het voorjaar van 1976 brachten Marley & The Wailers de reggae-revolutie naar het Europese vasteland. Ze kwamen voor een concert naar Amsterdam, waar ze enthousiast werden ontvangen door fans en de pers. Tussen 1977 en 1980 volgden uitverkochte concerten in Den Haag, Rotterdam (twee keer) en Geleen.

Tot eind 1980 trokken Marley & The Wailers intensief de wereld over om de muziek te promoten en hun boodschap van rebellie, verlossing en Rastafari te verkondigen. Marley’s fysieke reis eindigde op 11 mei 1981 in Miami, Florida, na een lange strijd tegen uitgezaaide kanker. Maar Bob Marley heeft ons nooit echt verlaten. Zijn charisma en zijn muziek zijn onverminderd populair. Ook in Nederland blijft Marley een begrip, en wordt hij erkend als de onbetwiste koning van de reggae muziek.

BABYLON BY BUS neemt fans terug naar de jaren ’70 en beschrijft in detail de bezoeken van Marley aan Nederland. Het zijn verhalen die tot leven komen met de unieke foto’s van fotograaf Gijsbert Hanekroot. De zwart-wit en full colour foto’s laten Marley op zijn best zien, zowel op het podium als backstage. De teksten zijn geschreven door onderzoeker en schrijver Martijn Huisman, die betrokkenen interviewde en in de archieven dook. BABYLON BY BUS is een onmisbaar boek voor iedere liefhebber van Bob Marley en reggae.

Steun en bestel het boek via: https://babylonbybus.nl

Facebook pagina: https://www.facebook.com/babylonbybusbook/